Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Азия

Японските пазари изпратиха слаба сесия след данни за спад в продажбите

Останалите азиатски пазари се представиха колебливо с фокус върху книжата на Nomura

Японските пазари изпратиха слаба сесия след данни за спад в продажбите

Снимка: Bloomberg

Търговията на борсите от Азиатско-Тихоокеанския регион премина колебливо, като инвеститорите бяха насочили вниманието си към движението на акциите на японската компания за финансови услуги Nomura след спада в понеделник, съобщава CNBC.

Nikkei 225 в Япония записа незначителен ръст, докато индексът Topix се понижи с 0,91%.

Продажбите на дребно в Япония са се свили с 1,5% през февруари спрямо година по-рано, според предварителни данни, публикувани от Министерството на икономиката, търговията и промишлеността. За сравнение, средната прогноза на пазара беше за спад от 2,8%, посочва Ройтерс.

Акциите на Nomura продължиха да понижават цената си, записвайки спад от 1,5%. Книжата поевтиняха повече от 16% в понеделник, след като компанията предупреди за „значителна загуба“ в едно от нейните дъщерни дружества в САЩ.

Междувременно акциите от континенталната част на Китай се търгуваха с повишения - Shanghai composite нарасна с  0,59%, докато Shenzhen component прибави 1,045%.

Южнокорейският Kospi записа ръст от 1,13%. Акциите в Австралия поевтиняха, след като ASX 200 изтри с 0,61%.

На валутния пазар индексът на щатския долар, който проследява валутните курсове спрямо кошница от валути, беше на ниво 92,912 пункта, като до голяма степен задържа ръстовете след покачването си миналата седмица от нива под 92 пункта.

Японската йена се търгуваше на ниво от 109,93 йени за долар, все още относително по-слаба от нивата под 109 йени спрямо зелените пари, наблюдавани миналата седмица. Австралийският долар се разменяше за 0,7654 долара, спрямо нивата под 0,762 долара, наблюдавани през предходната седмица.

Цените на петрола поскъпнаха в следобедните часове за търговия в Азия, като международните фючърси върху суровия сорт Брент повишиха цената си с 0,18% до 65,10 долара за барел. Фючърсите върху американския суров петрол (WTI) повишиха цената си с 0,19% до 61,68 долара за барел.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Азия
Японският индекс Nikkei 225 компенсира вчерашния спад с над 2% ръст